söndag 31 augusti 2014

Adjö kära Nordsjön!

Det var med ett visst vemod vi styrde i i Elbes inlopp efter en fantastisk seglingsdag. Vi har inte behövt göra ett enda slag men har för det mesta haft vinden för om tvärs så att vi har haft en fin fart. På slutet - upp i Elbes mynning kunde vi gå med saxade segel ända till Hamnen i Cuxhaven. Lite har det regnat på oss men ännu mer har solen lyst.

I mynningen mötte vi en svensk båt - en ketch vid namn Afterski. Det är den andra svenska båten vi ser på en månad (nu säger Magnus att det ska finnas en till i hamnen men ingen besättning var synlig).

Nu har vi precis fyra veckor kvar av vår semester. Resan hit på nervägen tog tre veckor och då förtog vi oss inte på något sätt så vi ska nog hinna se och uppleva en hel del till innan vi knyter fast oss i hemmabryghan.
Magnus har kunnat styra långa stunder i dag så ryggen verkar rejält mycket bättre vilket ökar chansen till att uppleva annat än hamnarna vi hamnar i.

I morgon blir det revälj kl 6 för att få medström upp till Brünsbuttel och slussen in i Kielkanalen som vi tänker ta i rask takt - kanske på en dag.
Nu skyndar vi på lite upp mot Danmark så vi får vara där ett tag också.
Vår förra båt köpte vi i Middelfart på Fyn och seglade hem den på 4 veckor utan stress. Vi gillade verkligen seglingen i Danmark, gemytligt och vackert, så vi ser fram mot de närmaste veckorna.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar