lördag 2 augusti 2014

Makalösa Norderney

Vilken värme, vilket varmt hav och va mycket människor i stan!

Det är första veckan i Tysklands industrisemester vilket märks på alla albyl-vita människor som väller av färjan till ön. En del låter redan vid ankomsten som om de deltog i en svensexa och damen i turistinformationen sa lite varnande att det är en del fylla att vänta.
 Dessutom är det schlagerfestival i stan vilket ger oss ytterligare en anledning att undvika densamma.

Vi lyckades i alla fall leta reda på ett ställe som säljer Italiensk glass innan vi cyklade ner till stranden där vi badade i det knappt ens svalkande havet ett par gånger. Hur långt vi än gick ut var det inte mer än lårhögt, lågvatten som det var.

Nu flämtar Magnus I den relativa svalkan i ruffen medan jag badar frekvent i det kanske inte helt fräscha vattnet i hamnen. Duschar med sötvatten efteråt. När det svalnat lite ska vi gå upp på hamnrestaurangen och äta.

Enligt väderrapporter ska det komma en kallfront med regn i natt. Vi hoppas faktiskt lite på den för vi skulle vilja orka cykla runt och titta på ön

Med tanke på det fördelaktiga nordsjövädret kanske vi tar en dygnseglingen till slussarna till Ijsemeer och tar kanalerna på hemvägen istället. Då kan det ju vara storm och dimma och omöjligt att gå utvägen. Men det blir hur som helst inte förrän tidigast måndag eftermiddag  vi har två dagar kvar att njuta av Norderneys stränder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar