onsdag 20 augusti 2014

Triss i sedvärdheter

För omväxlings skull vaknar vi med sol och nästan blå himmel men när vi kastar loss låter vi tältet vara uppe då molnen hopar sig. Och tur är det för vi blir inte utan regn på denna turen heller. Vinden friskar också i och är stundtals uppe i 10 m/s fast vi är långt inne i land. Men här finns inget som bromsar, inga berg och inga skogar.

Vi hade i alla fall en fin färd upp mot Lewardeen och fick se de tre saker som alla som seglat här lägger ut bilder på på sina bloggar. Det första varakvedukten. Det var märkligt att åka på en å över en motorväg. Det andra var en bro som är rektangulär och som lyfts snett upp i luften av en motvikt. Det tredje var brovakten som sträcker ut ett metspö med en träsko  som man ska betal i. Sju euro kostade kalaset. Det kan jag visa en bild på, resten kommer senare.

Nu ligger vi inne i staden vid kanalkanten som gränsar till ett parkområde. Här är jättefint och jag skulle gärna se mig omkring om foten tillåter det. Vi får se om vi stannar i morgon, det ska vara bra väder då. Alfred får springa fritt här så han är lycklig. Vi sitter på ett fik med wifi då det är dåligt med det vid båten.

Det ser inte ut som om vi borde ta oss ut på Nordsjön förrän nästa vecka då vindarna beräknas blir mer behagliga så vi har åtminstone 4 dagar till för kanalfärder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar