lördag 30 augusti 2014

Oväntad fin dag

I dag skulle det blåsa en väldans och regna hela dagen. Det har också blåst kuling i byarna till lunch ungefär men regnet har bara blivit en och annan skur.
Hade vi inte varit i tidvattenland hade vi kunnat kasta loss nu och tagit oss till Spiekeroog men då skulle vi hamna där i lågvatten och inte kommit in.
Så vi gör som vi planerade från början och tar oss vidare i morgon på morgonen.

Norderney är en väldigt fin ö och det är lite synd att vi inte kan cykla runt på ön nu. Men inget ont som inte har något gott med sig - Magnus som mest brukar läsa kataloger och lite Slas har plöjt 4 böcker de sista veckorna.

Jag har också läst väldigt mycket. Har hittar en app - Readly - där man kan abonnera på böcker och tidskrifter. En perfekt tjänst när man inte kan köpa svenska eller engelska böcker och tidningar. Man måste bara ha ett nät som klarar att ladda ner en hyfsad mängd hyfsat fort.
Denna sommar när vi har 100-årsjubileum av första världskrigets och 75-års av andra världskrigets har jag plöjt böcker som berört dessa tider. Just nu en biografi om Raul Wallenberg baserad på hans lillasysters berättelse och familjens arkiv bl.a.
Det underlättar långeglarlivet en hel del när underhållning går att få tag på på nätet.
Vid långa pass vid ratten lyssnar jag också gärna på podradio. SRplay har mycket bra program att lyssna på. Nu ska jag ladda ner några dokumentärer till morgondagens 70 sjömilstur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar