torsdag 14 augusti 2014

Helt galet i Hoorn!

I morse seglade vi den korta vägen till Horn över ett väldigt grunt sjöområde. Vi hade stundtals under 2 meters djup men vår djupmätare visar minsta 60 cm för lite.
Hur som helst var det så grunt att vi lyckades fånga en massa sjögräs runt köl och roder så att vi två gånger fick ta in seglen och skaka av oss det. Redan innan 12 var vi framme i vad vi trodde var en lugn stad med medeltida hus och en burgen historia som var värd att strosa runt i.

Det var innan vi upptäckte att de har någon sorts festival med ett tivoli som slingrar sig som Loch Ness sjöodjur längs gator och torg. Jag har aldrig sett ett så stort tivoli. Det är lätt mer attraktioner och stånd än på Gröna Lund. De fina husen är delvis väldigt svåra att se och ljudvolymen är bedövande så vi tog inte någon längre tripp i staden idag.
I stället tog vi en cykeltur den yttre hamnen och tittade på båtar. I morgon ska vi försöka ta oss ut innan allt startar. På söndag har de också någon sorts galen utförsäljning då alla öppnar 05:00 men då är vi förhoppningsvis redan på kanalerna. Vi planerar att stanna till på lördag (torsdag i dag).

Vi ligger själva i en liten hamn åt styrbord till. Här är det väldigt fint och hamnkaptenen håller räfst och ordning, nästan på tyskt manér. Alfred kan gå fritt och har redan hittat en katt till att hålla koll på.

Det känns nu som om semestertiderna börjar ta slut. Vi är ensamma om att vara utlänningar i denna hamn vilket inte stör oss alls. På de senaste tre veckorna har vi mött 2 svenska båtar. De flesta vi sett är tyskar, holländare och några engelsmän, fransmän, belgare, norrmän och schwizare(!). Vi har också i Tyskland stött på ryssar och polacker.

Nu blir det kväll med något gott i glaset. Tex en Bosse = whiskey blandat med amaretto (jag brukar ta 1/3 amaretto). Det är gott - prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar