tisdag 12 augusti 2014

Amsterdams kanaler

Efter en natt och morgon med regn och åska tog vi bussen för ytterligare en dag i Amsterdam.
Vi började med en rejäl turisttur på en kanalbåt typ padda. Sedan besåg vi ett område som kallas "de nio gatorna" fast på holländska (tack Jet för tipset) Där fanns massor av vintagebutiker och andra lite speciella affärer, restauranger och cafeer. Vi hittade bl.a. En affär med antika kläder från Kina och nya från Afghanistan. Dessutom hade de egendesignade tovade saker som var jättefina. Och jag blev snål som vanlig.
Vi fikade i alla fall på ett ställe med egentillverkade jättegoda praliner.
Den tibetanska restaurangen vi tänkt gå på var stäng så det blev en bra tapasrestaurang i stället.

Vad tycker vi då om Amsterdam? Bra! Det är en fascinerande stad men otroligt mycket att erbjuda för den som är lite om och kring sig och plockar russinen ur kakan. Går man bara i området kring centralen blir det bestående intrycket att allt bygger på haschrökning men det finns så mycket mer.
Vi har bara skrapat på ytan och tror att en resa hit utanför semestertid skulle kunna var det bästa. Tar nog med oss vår ungdomar och flyger hit något år sent i september

Nu sitter vi på bussen tillbaka till Monnickendam. Kan verkligen rekommendera att parkera båten på Hemmelands yachthavn och ta buss in till storstaden. Det är så skönt att komma hem och klubben  och hamnvärden är så mysiga.

Nu vet vi inte vad vi ska göra. Kanske seglar vi till Hoorn i morgon, eller så stannar vi en dag till i Monnickendam. Det blåser småspik över Nordsjön så vi har inte jättebråttom ut.
Och vi har mer än halva semestern kvar.
Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar