fredag 29 augusti 2014

Lång tid utan bra nät

Sommaren har återkommit till Tyskland och vi har tagit oss vidare till Norderney via Borkum. Det har gått bra även om Magnus inte kan sitta till rors så länge för ryggens skull.
Alla säger att Borkum är en ocharmig ö med en trist hamn men vi tyckte den var ganska intressant med alla fartyg som utgår härifrån för att serva vindkraftsparkerna i området. Man låg väldigt tryggt och bra också vid jättelika betongbryggor som följer med tidvattnet upp och ner. Hur ön är för övrigt vet vi ingenting om då jag inte kunde gå in till stan pg foten och Magnus mest vilade. Vi stannade bara en natt också innan vi tog oss vidare till Norderney för motor i obefintlig vind och gammal dyning. Det var riktigt mycket ström på vägen in. Vi har fina bilder och filmer som kommer sedan. Har kommit på att jag nog får göra en liten berättelse som är mer sammanhållen och med bilder när vi kommer hem. Detta är ju vår loggbok att kika i på ålderdomens höst :)

Här hamnade vi bredvid sy Hooligan (www.sy-hooligan.se) en Allegro 33 på väg ut  en långsegling som förhoppningsvis tar dom runt halva jorden. Det är första gången på en månad vi träffar på svenskar så det är lite kul att få prata modersmål.
Solen lyser varm och stark och vi blir faktiskt fortfarande bruna. Men när det är moln och blåser som det gör nu är vinden lite kall så man får sätta en tröja över linnet. Jag har badat en gång också. Det är ca 17 i vattnet.
Här har vi i alla fall tagit promenader in till byn och foten har funkat något sånär. Magnus kan tyvärr inte cykla för ryggen.
Nu har vi åter kulingstyrka i byarna och mycket sjö ute så vi väntar några dagar så sjön förhoppningsvis har lagt sig lite för Magnus ryggs skull. Det gör inte ont att vara här alls men jag skulle gärna vilja hinna se en Frisisk ö till om det går.
Annars blir det direkt Cuxhaven - Kiel och en snutt Danmark. Vi har 30 dagar kvar. En hel lång semester!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar