torsdag 7 augusti 2014

Älskade Holland!


Man kan inte annat än älska ett land där man ser 1000 båtar på sjön och av dom går kanske 10 för motor. Och vi såg 3 (tre!) motorbåtar på hela dagen.
Resan var ca 25 sjömil lång och helt fantastisk med lagom vind och lugn sjö. Under båten hade vi aldrig mer än 6 meter vatten och faktum var att det för det mesta höll sig kring 3 meter.
Vi hade satsat på Companiehamnen i Enkhuizen då den såg mest kattvänlig ut men när vi kom fram så visade det sig att vi inte kan släppa ut honom ensammen här som i Makkum.
Han fick hålla sig inomhus medan vi gick en promenad inne i denna fina stad som var huvudsäte för Ostindiska kompaniet en gång. Många hus finns kvar sedan den tiden och nya hus har byggts för att passa in.
Här finns mycket att se men vi hastar vidare till Monickendam i morgon bitti av två skäl. Det ska nämligen komma oväder som ska hålla i sig i flera dagar och då vill vi ligga så nära Amsterdam att vi kan ta bussen dit för att gå på museer mm.
Andra skälet är att vi vill till en hamn där vi kan släppa loss Alfred så han kan komma och gå som han vill. Livet för oss alla blir så mycket trevligare då vi inte behöver ha stängt ner till ruffen hela tiden och han står och jamar vid luckorna.

Troligtvis seglar vi inte till Amsterdam utan tar dagsturer dit i några dagar. Ovädret ska hålla i sig till onsdag-torsdag så vi har lite tid att vinka på.

Allt väl ombord och bilder blir det vid bra wifi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar