tisdag 5 augusti 2014

23 timmar senare...

...landar vi i Makkum långt norr ut i IJsemeer.
Vi har alltså kommit till Holland som var vårt mål med denna resa.
Seglingen gick bra även om vinden stundtals var så skral att vi fick ta motorn till hjälp. Men jag hade tur på min nattvakt och kunde segla hela tiden. Det har varit i stort sett molnfritt och Vintergatan sken ikapp med olika gäng av fiskebåtar som for som tättingar omkring i nattmörkret. Som tur är har de flesta AIS.
Vi seglade förbi väldigt fina öar med sandstränder med höga dyner och man kan tycka att vi är knäppa som i detta väder väljer att ta oss till städerna kring Hollands konstgjorda innanhav. Men det är inte så konstigt för samma naturtyp har vi på vårt lantställe i Halland så det är inte fullt så exotiskt för oss.
Ju närmare Holland vi kom ju fler olika typer av fartyg kröp fram. Waddensee ner till slussen vid Harlingen var full av båtar och i slussen packades vi in som sillar, nästan med skohorn. Här är alla vana och verkar väldigt avslappnade i trängseln.
Som tur var är det ingen trängsel i Makkums marina. Vi är ganska trötta nu, jag har bara sovit ca 3 timmar och Magnus några till. Att behöva leta efter plats hade vi inte uppskattat.
Nu ska vi se vad det blir för väder och planera för de närmsta två veckorna i Holland.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar