onsdag 6 augusti 2014

Återuppstånden

Sov galet länge - till klockan halvtolv så nu är vi utvilade.
Marinan vi ligger på ligger lite utanför Makkum så vi plockade upp cyklarna och fick en fin tur in till staden. Den var typiskt holländsk med broar över trånga kanaler och slussar in till dom. Det fanns tom en slussvakt som stack ner en träsko att lägga pengar i för dom som slussade. Man har behövt slussar här då denna ort ju låg i tidvattenland innan man vallade in IJsemeer.
Mitt minne från ungdomens Holland visade sig stämma. Så fort vi tog upp en karta kom en lite gubbe med rullator och ville hjälpa oss rätt. Folk är verkligen trevliga.
Vi fikade och hittade en bra mataffär innan vi cyklade hem i småduggigt väder.
Värmeböljan är över och nu väntar en period med kring 20 grader och regn av och till. Tack säger jag som inte är någon värmeälskare.
Nu sitter vi nytätna under tältet som det tappar trevligt av regn på.
Skulle i och för sig kunna tänka mig att skicka det till Västmanland där jättelika skogsbränder härjar just nu. Har fått veta att Uppsala som ligger ca 8 mil från branden nu är insvept i brandrök. Det verkar vara en riktig otäck brand och vi får hoppas att inga skadas i släcknings och röjningsarbetet.

I morgon planerar vi att segla till Enkhuizen. Det ligger bara ca 23 sjömil bort vilket känns väldigt kort. Ingen segling har hittills varit kortare än ca 60 sjömil, oftast 65-75. Vi föredrar långa seglingar och långa stopp så vi hinner se något av orterna vi är i. Oftast kommer vi fram sent och gör bara båten klar innan vi äter och gör kväll. Dagen efter blir det besök hos turistinformationen om det finns någon och sedan beser vi några av tipsen vi fått innan vi seglar vidare.

Allt väl ombord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar