måndag 1 september 2014

Cuxhaven är lite speciell

Vi kom kl 6 i morse på att vi kom lite sent i floden om vi skulle kasta loss då. Utredningen och beslutet tog mindre än 30 sekunder och sedan låg vi i sängvärmen igen.
Nästa fönster är vid 14 och det tar vi. Morgonen har varit varm och solig och det blåser inte mycket allt till skillnad mot när vi låg inblåsta här förra gången.
Det gör att vi nu också hör vad den äldre mannen som med täta mellanrum pratar i högtalarsystemet säger.
Han informerar alla om vilka fartyg som går förbi. Det gissade vi förra gången också men vi anade inte med vilken inlevelse och kunskap han förmedlade detta. Nu får vi veta inte bara namn, storlek och tonnage utan vad de har för last och destination. Vissa fartyg belönas också med en berättelse om hur och när de byggdes, om de var ett steg på fartygsutvecklingen, motorstyrka och märke, bränsleåtgång mm,mm.
Vi tror att det är en pensionerad och passionerad sjöman som hittat en ny mening med livet.
Alla sätt är bra utom de dåliga!

Alfred har också fått sin dag gjord i dag genom att få jaga en stor hund i fullt fräs. Som tur var var den skyddad bakom ett stängsel. Eller så var Alfred skyddad bakom ett stängsel för det var verkligen en stoooor hund. Hade inte stängslet varit där hade han fått bannor för vi gillar inte när han är avog mot omgivningen. Han har faktiskt flera hundvänner, eller i alla fall en som får slicka honom på nosen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar