söndag 7 september 2014

Cykel, kajak, båt och ...flyg

Alla sätta att besöka och befara Femø verkar vara flitigt använda. Vi hade en väldigt givande solig dag då vi cyklade runt på denna kuperade ö på upptäcktsfärd. Vi hittade en krog med anor från 1629 och utanför den stog ett tiotal små flygplan. Det är nämligen ett ställe dit man flyger för att luncha ihop. De som flugit längst denna lördag kom från Lübeck. Efter kaffe och glass här cyklade vi vidare och upptäckte flera trädgårdar med vinstockar som dignade av blåa druvor. femö är sedan gammalt känt för sina fruktträdgårdar och det fanns en del med äppelträd också.
Hamnen ligger väldigt fint med en sandstrand på ena sidan. Vattnet är dock väl kallt för att gå i från stranden (17grader, inte jättekallt men ändå) och i hamnen var det så mycket sjögräs att det inte blev något bad.

I dag har vi gått till Hårbølle för motor. Det var helt spegelblankt men i morgon ska det komma ett blåsväder på eftermiddagen och då vill vi ligga tryggt i Klintholms havn på Møn så vi tog oss huvuddelen av sträckan redan i dag. Nu har vi bara 16 Nm att gå i morgon.

Inte många båtar är ute nu. Vi är nog en av tre gästbåtar i denna lilla hamn som verkligen ligger i ingenting. Den har dock en hamngrill där vi fick köpa middagen då allt kött var fruset när jag skulle laga mat. Ibland är kylen väl effektiv.

Vi har fortfarande varmt och seglingen i dag skedde för det mest i shorts och linne. Bara mot slutet blev det lite kyligt och en kofta åkte på. Kaminen har vi inte haft på sedan en kylig dag i augusti

Allt väl ombord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar