onsdag 3 september 2014

Offer till kung Neptun...

...ska ju ge fina vindar och tur på färden. Om det stämmer borde vi få slör-halvvind ca 8 m/s och sol resten av semestern. Nu ligger nämligen min mobil med körkort och bankkort (bl.a.) på botten mellan Tyskland och Danmark.
Men vi börjar från början.
Vid 9 kastade vi loss från vårt märkliga nattkvarter i Kielkanalen. Sömnen hade inte varit den bästa, troligtvis beroende på alla ljud som de stora fartygen gjorde under natten.
Det var alltså en ganska trött besättning som gick upp mot Holternau-slussarna. Som tur var för humöret så kom vi direkt in i slussen och som en av endast två båtar i denna jätteanläggning slussade vi vid 16-tiden ut i Kielerförde.
Natten tillbringade vi i Strande på västra sidan av viken. Sömnen var god - vi var helt slut efter en dag med motorgång.

I dag har vi så bytt land. Vi befarade att vi skulle behöva göra krysslag men faktum är att vinden bar hela vägen mellan Strande och Bagenkop där vi ligger nu. Kanske har det att göra med min telefon som illasinnat gled ur fickan där jag satt och lyssnade på P1 dokumentär under min vakt.

Vädret har dess två dagar varit utmärkt med sol och över 20 grader och lagom vindar (5-7 m/s). Just nu sitter jag i shorts och linne i sittbrunnen. Men havet är kallt så på sjön är det sjöställ som gäller.

Nu tänker vi tillbringa en vecka i södra Danmark mellan Bagenkop och Rødvig på Själland. Det är ett ganska litet område så vi hinner stanna och se oss omkring. Här i Bagenkops närhet ska det finnas ett fint naturområde med bl.a vildhästar så vi kanske plockar fram cyklarna redan i morgon.
Allt väl ombord!

P.S här känns det som om man fortfarande är i Tyskland. Av säkert 50 båtar är alla utom vi från Tyskland! D.S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar