fredag 5 september 2014

Ja det ÄR ett yndigt land!

Strålande sol och morgondopp bjöd dagens förmiddag på. Efter det tog vi en cykeltur till den sydligaste udden på Langeland. Här är det ett stort naturskyddsområde med ca tusen runda kullar som istiden format av sand. Nu är de gräsbevuxna men i gränslandet till havet har de på vissa ställen kapats så sandklinter uppstått. På stränderna ligger det runda vackra stenar slipade av is och vatten.
Det är verkligen väldigt vackert och det blev inte sämre av att vi fick se en stormflock med vildhästar. Den typ som finns här är det som vikingarna använde sig av men längre söderut fanns släktingar till dom redan för 20000 år sedan.
Vi har tagit en del bilder men som vanligt har vi inget bra nät så de kommer senare.
Vi kunde faktiska cykla i linne och shorts och när vi kom hem till båten blev det ett dopp till i det kyliga havet.
Vi är glada att vi satsade en dag på Bagenkop även om själva hamnen mest känns som ett semesterparadis för tyskar omgiven som den är at semesterlägenheter där folk sitter på sina balkonger och tittar på oss i båtarna.
Men jag förstår att de gör det för ibland bjuds det på riktiga skådespel.
I går tex kom en stor Bavaria med sex biffiga killar ombord. De verkade ha väldigt svårt att bestämma sig för var de skulle lägga till och for som ett popcorn runt i hamnen. Detta med stor möda då de inte verkade veta hur man för en båt i sidvind. Alla båtägare var uppe på sina båtar för att kunna rädda dom om Bavarian kom i närheten. Efter att så länge och väl valt en plats tog de sikte på en med väldigt mycket mindre bredd mellan pålarna än vad båten var bred. Om vi bara tar sats så går det nog verkade melodin vara ombord så med ett rejält gaspådrag körde de in och fastnade mellan pållarna. Nu låg de med nosen 4 meter från bryggan som en champagnekork mellan pållarna och det tog dom 15 minuter att komma loss mha wincharna.
Sedan tog det dom en kvart till att hitta en bra plats så alla båtägare kunde slappna av och fortsätta med middagen.

Vi har nu gjort en grov plan på fortsättningen. Vi struntar i Rödvig då vi måste gå över områden som bara är ca 2 m djupa. Istället tar vi Møn efter Femø. Därifrån har vi 40 Nm till Smygehuk tex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar