tisdag 16 september 2014

Blandade känslor...

...infann sig ombord efter valet i söndags. Att vi har nästa 13% som röstar på ett parti som SD är chockerande men föga förvånande med tanke på hur samhällsklimatet ändrats under 2000-talet. Dessutom har det som ligger till grund för en god självkänsla förändrats. Att man är bra på det man gör räcker inte längre. Nu måste det också löna sig i uppmärksamhet - antingen köpt för en massa pengar eller i ett kändisskap av vilken sort som helst. Har man inte pengar eller status nog så kanske man kan slå sig för bröstet för att man i alla fall är vit, svensk och oftast även man. Sorgligt!
Men nog om politik.

I går kom Lena ombord och med henne finvädret. Tyckte vi, hon tyckte det blåste förskräckligt medan vi tycker det mojnat fint.
I dag lyser solen varmt och vi har kollat in staden och shoppat lite. Mest mat förstås.
Nu ska vi gå på Bryggeriet igen och prova deras ölpaket.

Men kvällen ska bli tidig för i morgon kastar vi loss kl 07 med siktet inställt på Utklippan. Tredje gången gillt kanske men det gäller att vi sträcker hyfsat då det är 80 Nm dit. Annars kanske vi hamnar i Karlskrona igen, vem vet. Vi hoppas i alla fall att vi ska komma längre än Hanö hur fin den ön än är. Vindarna ska nämligen var ostliga ett tag så Hanö betyder pinkryss i övermorgon.

Allt väl ombord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar