lördag 27 september 2014

Slagsta marina i blåst...

... som mest har vi haft 16,2 m/s men då med vinden från fördelaktigt håll. Har vi haft den i nosen har vi gått för motor för vi är ganska trötta nu efter att ha seglat varje dag halvsjuka trots regn och blåst.

 Men i dag var det sol och bara härligt! Det har faktiskt gått så bra på slutet att vi nu teoretiskt skulle kunna nå Uppsala på söndag kväll och jobba på måndag. Men vi gör inte det av rädsla för att däcka totalt när vi väl är hemma.

I dag har vi sett de första röda löven och förstått att det är höst. På båtklubbar vi seglat förbi har man ägnat sig åt upptagning av båtarna för vintern och en del segelbåtar på sjön är utan segel vilket ser för eländigt ut.

Vi har allt mer kondens ombord så nu ligger våra kläder i akterruffen på tork. Och så har vi satt fast våra extrarutor så vi har dubbelglas i salongen. I morgon slipper vi kondens på rutorna vilket är skönt.

Till och med jag börjar nu tycka att det ska bli skönt att komma hem. Vi har verkligen haft det bra, det är god stämning ombord nästan jämt (om ingen är hungrig) och vi lyckas på pensionärers vis fylla varje dag med allehanda saker, oklart vad, men vi tycker inte att vi har upplevt en enda onödig dag.

Men det är också ganska skönt med den rytm som arbete och fritid ger, det märker man främst om man är förhindrad att arbeta av någon orsak. Då finns inga glada helger, inga fredagsmys och inga fikastunder med kollegorna. I övermorgon börjar det livet.

Men än dröjer det tills vi tar upp, vi seglar i två månader till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar