söndag 14 september 2014

I väntan på crew...

... och att kulingen ska blåsa över ligger vi kvar i Ystad. Min beskrivning av vädret kanske överraskar andra som inte bor just här i sydligaste delen av Skåne - uppenbarligen är det soligt, varmt och vindstilla på andra ställen - men vi ligger precis i utkanten av ett ovädersområde.

Härlig miljö på Bryggeriet
Det gör absolut ingenting för Ystad är en trevlig stad och vi har hunnit både rösta och hittat en av de bästa restauranger vi någonsin ätit på. Den heter Bryggeriet och är inrett i ett gammalt bryggeri som återuppstått som finkrog i mellanprisklassen och där man fortfarande brygger sitt eget öl. Kommer ni till Ystad så besök detta ställe.En önskerätt som vi inte fått på 2 månader - blodpudding!
Vi har plockat upp cyklarna, cyklat och köpt mig en ny telefon (Sony Xperia Z1 Compact), Magnus badar bastu medan jag badar i havet (inte nu i ovädret dock). Vi har inhandlat det första goda surdegsbrödet på månader.

Vi hade också en läcka - det bara forsade ner ljummet vatten i  kölsvinet och efter lite detektivarbetet fann Magnus att det var duschblandaren som läckte. Efter lite användning av kranen så tätades läckan utan vidare mekning. Troligtvis hade det bara kommit in något skit i mekanismen.

Vårt crew som består av en kompis kommer på måndag kväll. Hon har aldrig varit i Ystad så om det inte blir fördelaktiga vindar på tisdag så kastar vi inte loss förrän på onsdag.
Det betyder att vi kommer att få lite bråttom hemåt men vi kom ner till Karlskrona på 5 dagar så vi ska nog klara det på uppvägen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar