torsdag 17 juli 2014

Utslagna i Allinge


Bara halvfullt men i kväll går man torrskodd

I förmiddags tog vi oss för motor 3 Nm till Allinge, en betydligt charmigare by än Tejn men med en väldigt populär hamn. Det var tur att vi kom före tolv för nu kan man snart gå torrskodd över båterna från hamnens ena sida till den andra. Vi ligger sålunda ganska inparkerade och våra planer på att sticka kl 3 i natt för att ta oss till Rugen går nog om intet.


Nu gör det inte ett dugg. Denna hamn och vädret vi har kommer att vara en av de bästa på denna semester. Vårt crew har tagit en busstur för att bese Bornholm medan Magnus, Alfred och jag ligger och flämtar i sittbrunnen i skuggan av vårt tält. Att bada i denna hamn är inte så inbjudande och jag har tagit till vårt knep vid hög temperatur - en blomspruta med kallt vatten. Man kan på det viset kyla ner sig i timmar på bara en liter. det är också bra för att skölja av salt så man inte drar ner för mycket i båten efter havsbad.
Väldigt utslagen katt
I kväll blir det danskt smörrebröd med platsrökt makrill, dansk öl och ett litet glas gammeldansk för magens skull. Och en tur till stranden för ett kvällsdopp.
I morgon passar vi (kanske) på att avgå när tillfälle ges. Var vi hamnar då vet vi inte.


No comments ;)Blir vädret fint i september närr vi är på väg hem skulle jag vilja komma tillbaka till Bornholm för ett längre besök i mindre trängsel. Eller så får vi ta en tur hit ett annat år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar