torsdag 10 juli 2014

Kalmar i två skutt

Man måste skåla med Kejsaren. Wiskey denna gång

Efter en fin morgon med Nova-gänget kastade vi loss vid 12. Vinden var denna tisdag väldigt fin och vi kunde segla i stort sett hela tiden. Mot kvällningen kände vi att vi ville ligga i en sista naturhamn innan alla gästhamnarna tog vis så vi lade till vid en ö som heter Kålö precis vid utfarten till Kalmarsund. Klockan var 21 innan vi var färdiga med tilläggningen och vi var ganska trötta.Blåkulla
Nästa dag startade vi tidigt. Redan vid 8 hade jag gjort frukost och vi kastade loss. Jag tog första vakten medan Magnus fortsatte att sova till 11.  Vinden pendlade mellan 6 -12 m/s och raka vägen betydde plattläns. Det blev lite jobbigt i den allt högre sjön så vi skar mot slör i stället. Det vi förlorade i distans vann vi i hastighet. Det blev en fin segling där de akterliga vågorna brytande försökte äta upp vår jolle. Eller i alla fall deras åror.Mot kvällen seglade vi soltrötta in i ett stekhett Kalmar. Det är verkligen varmt nu. Närmare 30 i luften och 23 i vattnet. Vi somnade ovaggade efter att ha betittat båtarna i hamnen.
Vi ligger mellan en finne och en dansk. Bredvid dom finns det holländare och engelsmän. Vi har också ryssar, polacker och nya zeeländare i hamnen. Det är kul med så mycket folk från andra länder.
.

Ölandsbron
I dag har vi varit på Kalmar konstmuseeum där min bror har en utställning. Vi har fixat ett nytt modem så jag kan blogga. Kylen är fylld igen och jollen får nu ligga fastsurrad på däck så inga vågor ska ta den. Vi ligger kvar i Kalmar en natt till.
 Det är en trevlig stad med mycket livemusik och många uteserveringar.

I morgon ska vi segla till Torhamn i Blekinge. Där var vi med och försökte rädda en pojke som höll på att drunkna för 12 år sedan. Har sedan dess undrat hur det gick för honom. Kanske kan jag få svar nu. Han levde dagen efter men var illa däran när vi fick upp honom så det kan ha slutat illa i alla fall.

Sedan funderar vi på Bornholm. Kan bli en fin slör dit på lördag. Då har vi haft en veckas semester och vi börjar först nu förstå hur långt 12 veckor är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar