torsdag 3 juli 2014

I dag och 7 timmar...

... och vi har tankat 43 liter Ecopar som är en helt syntetisk disel som är mer miljövänlig, inte får beväxtning av bakterier och är luktfri.
Vi passade också på att handla mat så vi slipper det i morgon när det ändå kommer bli lite jäktigt med jobb och nattvakt.
Nu inväntar vi morgondagens värmebölja som denna sommar innebär över 20 grader och sol. Det har redan startat med lite kvälls-sol mellan skurarna.

Det är lite märkligt hur fullständigt befriade vi är från förväntan och glädjekänslor. Många frågar mig om det inte pirrar av spänning nu men det gör det verkligen inte.
Det har nog delvis att göra med att vi har så fullt upp att vi inte riktigt hunnit med.
Men jag tror också att det har med vårt förhållande till båten att göra. Den är inget flyg eller tåg som man bara finns i när man är på väg ut till något spännande utan den är vårt hem och inte förrän vi ser något helt nytt - Kiel tex - tror jag vi kommer att fatta att detta inte är en vanlig semester.
Det ska bli kul att hissa den första gästflaggan oavsett om det blir den polska, danska eller tyska (den skånska har vi inte). Det var några år sedan vi hissade en gästflagga sist och vi har aldrig gjort det på Adastra. Nu blir det en sista natts sömn på vår hamnplats - i morgon natt ska vi vaka in semester-seglingen.
 God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar