onsdag 30 juli 2014

Sjusovare!

Inte kom vi iväg till Nordeney i dag inte. För det första försov vi oss och för det andra så ven vinden ordentligt i masten varje gång jag vaknade till. Hade alltså troligtvis inte seglat iväg ens om vi vaknat i tid med tanke på att det var ström mot stark vind vilket innebär sjöförhållanden som de lokala seglarna varnat oss för.
Hoppas komma iväg i morgon i stället men vi får se hur vädret blir. Sol och varm är det infalla fall.
Den här gången ska jag ställa in väckarklockan ordentligt så den ringer.

Att stanna i Cuxhafen en dag till var en bra ide. I dag har vi hittat en fin restaurang som serverade den godaste matjessillen jag ätit på länge. Pingvinmuseet var också öppet och det innehöll hundratals (om inte tusentals) pingviner i olika material och skepnader. Dessutom hade de tre uppstoppade pingviner.
Jag köpte med mig en gammal teddy-pingvin som säkert var 50-60 år gammal. Den var tom från Teddy-fabriken.

Cuxhafen är i de gamla delarn fyllt av hus som klarat krigen. De är vackert utsmyckade med medaljonger, byster, krusiduller och fantastiskt smidesarbete. Man har en del att titta på när man promenerar.
Bilden visar hur höga pålarna måste vara för att pontonerna inte ska ramla av vid extramaterial högvatten.

Nu tycker jag dock att det räcker med Cuxhafen. Efter tre dagar i hamn brukar jag längta segling och nya ställen.

Allt väl ombord

EDIT: Vi stannar till på fredag - tar fram cyklarna och gör en strandutflykt. I morgon ska det nämligen blåsa emot och ytterliggare en lokal kännare har låtit tveksam till att kasta loss i morgon.
Ser ut som att sången Gamla Nordsjön den svallar och brusar gör skäl för sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar