onsdag 23 juli 2014

Danmark igen...

...närmare bestämt var det Gedser på Falster som fick äran att vara mellanstopp på vår väg till Kiel.
Men för att börja från början, eller i alla fall från Starlsund, hade vi en väldigt fin utflykt dit. Vi tog 12-färjan dit och 19-färjan hem och hann med både klädinköp, fika och en riktig schnitsel med öl därtill. Dagen efter så reste våra gäster hem efter en vecka med mycket lite segling men desto mer utflykter och bad.
Vi satsade en dag till i Vitte för att få i ordning båten igen, göra en utflykt till fyren och för att vila.

I dag satte vi så segel och fick en fin slör-läns ca 55 sjömil till Gedser. Landade vid 16 efter 11 timmars segling. Här är det för ovanlighetens skull inte ens fullt i hamnen. Den räknas inte som en av de gemytligaste då orten är ny och uppbyggd kring färjehamnen. Inga korsvirkeshus och inrökta krogar men väl en fin hamnrestaurang med god mat. Wifit är tyvärr ej att lita till så någon uppladdning av bilder blir det inte nu heller.

I morgon går vi upp klockan 6 för att kasta loss för de sista 75-80 sjömilen till Kiel. Vädret och vindarna ska vara med oss i morgon med. Man har nu i flera dagar utlyst klass 1-varningar för värme över Sverige och vi har i Tyskland och Danmark samma väder fast utan varningar. I helgen ska ett uppfriskande regnväder komma in och sedan blir det lite svalare förhållanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar