lördag 19 juli 2014

Vitte, Hiddensee, Rügen, Tyskland.

Sent i går kväll kom vi in till Vitte på Hiddensee. Vi fick motra hela vägen från Bornholm för vinden hade gått och lagt sig. Man blir alltid lite trött av motorgång en hel dag men vi hade det fint under turen med dopp i havet och utfodring av crew. Det var tyvärr en hel del alger i vattnet vilket vi sett den senasta veckan.
 Vi fick lägga oss akter om båtar som låg mellan pålar och kom inte iland i går men i morse kunde vi dock få en passande plats.

I dag har vi idkat badortsliv med glassätande och strandliggande. Solen är märkbart starkare här än i Uppsala så vi har tom haft solkräm på oss. Vitte är en väldigt söt ort. Husen är särpräglade med vasstak och tom de med tegel är formade som vasstaken.
Inga bilar får förekomma på ön. I stället finns det prärievagnar dragna av hästar. De går tom reguljära turer och turer från/till hotellen med gäster och packning.
Alla cyklar men eftersom vi är fyra ombord och bara har två cyklar har vi inte tagit upp dom.
Rügen låg i Östtyskland - kanske är det därför det är så oexploaterat?

I kväll grill och sedan ska vi ner på byn för att få uppleva en äkta tysk öl. Det brukar ta en väldig tid att få en sådan då skummet är så viktigt att få till rätt när de tappas. Har hittat en lagom ruffig bierstue att knö oss in i. Bilder kommer vid wifi.

Allt väl ombord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar