måndag 21 april 2014

Påskhelgen 2014 del 3

Långt där nere ser man radarfästet - lång mast (17,5 meter)


Så är påsken slut för i år och det blev  en av tidernas finaste påsk. Både i går och i dag har det varit lättklätt på varvet och jag såg tom badkläder bland vårrustarna. Termometern gick upp mot 20 grader och vindarna var lätta.

Magnus har dragit kablarna han funderade över igår, städat verktygslådor och flyttat på elpatronen som gjorde att det blev lite trångt.

Jag målade klart  botten och satte sedan upp de nytvättade gardinerna innan jag började skura i några skåp. Det mesta av skurningen tas när vi ligger i sjön och har varmvatten i kranarna.

Kvar av det som måste göras innan sjösättning är vaxning längs vattenlinjen, ditsättning av ratt och propeller och nedmontering av täckställning - snart klart alltså.


Sedan åkte vi ner till hamnen och monterade spridarna på masten. Nu är den färdig för rengöring och insmörjning med paraffinolja men det gör jag på morgonen då vi ska masta på. Risken är annars att den blir nedskiten av fåglar igen innan vi hinner få upp den. Förhoppningsvis kan vi åka direkt från varvet till mastkranen efter sjösättningen den 2/5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar