söndag 22 juni 2014

12 dagar kvar och 12 grader varmt

Det är verkligen riktigt aprilväder på alla sätt. Regn omväxlande med sol gör att båtarbetet får tas i omgångar.
Vi har i alla fall hunnit med en del saker denna helg och avsegling kommer kunna ske om 12 dagar och 11 timmar utan att det är allt för mycket kvar att göra.

Rostfria plattor på plats på pulpit och likaså fendert-tampen.
Magnus har monterat fast rostfria plattor att sätta våra nya LED-lanternor på bland annat. Och jag har satt dit rep längst bordläggningen. Sådana här ser man på en del båtar från bla Danmark där man ligger mycket mellan pållare. Det är ett bra skydd mot skav när man sa in eller ut från båtplatsen.Lanterna på platsVi fick  med dessa tampar när vi köpte förra båten i Danmark och nu kommer de väl till pass.
Vi har också tagit med våra danska gasolflaskor som vi inte behöver mer. Hoppas kunna sälja tillbaka dom. Annars får vi väg ge dom till någon dansk på vägen.
Nu är alla kläder och linne ombord och listan med alla torrvaror och konserver vi tänker ha med är påbörjad. På tisdag är jag ledig och då blir det storhandling av sådant som vi vill ha med från Sverige.

Det börjar också börja bli dags att ladda ner en massa podavsnitt av bra radioprogram från SR. Det finns hur mycket intressant som helst att ladda ner för ensamma timmar vid ratten. Bäst är det att ladda ner dom när man har wifi. På jobbet tex. Har 8 lunchraster kvar innan vi kastar loss.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar