torsdag 22 maj 2014

Tjugoåtta (28) grader varmt!

Fullt ös var det i dag på badet. Men jag badar från båten
Vilken dag, vilken värme och vilka härliga fönvindar. Synd bara att det var en arbetsdag.

Kvällen tillbringade jag dock tidvis simmandes i sjön som börjar bli varm. Vi hjälpte också en vän som hade mastproblem och Magnus betittade kvällens kappseglingar.
Som tur är lovar de lika fint väder ett par dagar till så vi hinner segla ut på en första övernattning i någon vik innan eventuell kallfront kommer och tar över.

Magnus har hittat felet på autopiloten. Han hämtade hem en ny upplaga av manualen och såg att en sladd inte skulle kopplas in. Nu klagar den inte på något och vi kommer i helgen förmodligen kunna kolla om vi får igång den. En sladd till ska dras bara.
Den vill vi ha inkopplad och igång och sedan ska vi dra några luftslangar till motorn innan vi kastar loss. Resten kan göras under vägen om det kniper.

Vi vill inte stressa innan vi börjar semestern. Bäst är om man kan tagga ner lite veckan innan så adrenalinnivåerna är hanterbara.
På jobbet brukar det vara som allra värst innan semestern så där kan man glömma att ta det lugnt. Återstår att ha fritiden planerad och klar.
Hoppas vi lyckas. Det har hänt att vi kastat loss - farit ut i skärgården och lagt oss i en vik i flera dagar och bara sovit helt utmattade när semestern börjat. Inte bra.

1 kommentar: