lördag 8 mars 2014

Litteratur

Hit kommer vi säkert
Vi har samlat på oss lite pilots inför vår segling. Köpte den första för flera år sedan som en teaser under båtbyggartiden.
Utöver dessa har vi Sverige, ännu mer Danmark, lite Polen och så Åland förstås.

Vi kommer också att behöva komplettera med papperssjökort i lite större format. Har redan hela det möjliga seglingsområdet på plottern men behöver ha kort för att få en bättre överblick och som säkerhet om plottern pajjar.

Inhandlade också fler flaggor så nu har vi Finland, Åland, Danmark, Estland, Tyskland, Norge, Nederländerna, Belgien, Frankrike, England och Skottland


Hit borde inte heller vara något problem
Nu när vi är ganska säkra på att få segla 12 veckor i sträck så har vi beslutat oss för att gå runt Sverige istället för att ta Göta kanal. Det kostar så mycket att gå kanalen att det är dumt att hasta igenom vilket vi kommer att göra i vårt försök att komma ända mer till Engelska kanalöarna.

Preliminärt blir det alltså på utvägen långa skutt längs ostkusten - Kiel-kanalen och sedan får vi se.
Hem via Danmarks nordspets - Svenska västkusten - sydkusten och sedan längs ostkusten igen. Blir nog i Stockholm några veckor i slutet av september - början av oktober innan vi seglar in mot Uppsala för höstseglingar i november. Alternativt tar vi oss till hamnen på Rådmansö för lite höstseglingar.

OBS! Orsa kompani lovar inget bestämt :) eventuellt kommer denna till användning
Vill ni se hur vi förbereder båten för seglingen så gå in på vår båtbyggarblogg
Mer tveksamt om vi når hit
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar