söndag 30 mars 2014

Helg 29-30 mars

Fint väder och varmt (upp mot 14 grader) gör att många kommit ner till varvet för att påbörja vårrustningen. Det var mer än en presenning som revs av för i år. Vi behåller dock våra på då vi vet hur grinigt det plötsligt kan bli och vi inte vill hindras av snö eller regn.

Här var det tänt!
Jag började slipa botten i går (lördag). Gjorde ca 1/4 och gick sedan över på fixning av fendrarna som också fick nya överdrag så vi inte gnisslar för mycket i överbefolkade hamnar på kontinenten.

Magnus plastade och topcoatade en del nytt (tex den nya ankartampsrullen) och en del gammalt. Vi har nu använt båten i 2,5 säsonger och bla lyckats få till en ful skada vid ankarboxen som nu fixades.
I dag ska Magnus bla sätta dit blocken för spinnakersegling och vår älskade Gippbroms - ett suveränt köp även om det var dyrt. Han är också igång med att dra kablar för autopiloten. Hittills har han dragit till instrumentet på rattpidestalen men nu ska det till en kabel från det ner till styrenheten. Ska bli spännande att se hur (om) det fungerar. All elektronik måste ju kunna tala med varandra och det kan krävas en språkkurs eller två innan man får allt att lira bra.

Ja stannar hemma med hals och huvud-ont. Blir aldrig riktigt bra verkar det som. Ska i alla fall mögelsanera sittbrunnstältet och vaxa rutorna i sprayhooden som fick lite impregnering på sig i tisdags. Det är sådant som bara går att göra när katten är med husse på varvet för annars vill han vara med och leka.
EDIT: Efter vaxningen av rutorna lade jag mig en stund på soffan - och sov 6 timmar! Det blev ingen mögelsanering

I går invigde vi vår nya båtgrill Weber GoAnywere som kom med posten i fredags. Det blev biff med rotsaksknyten på bryggan i solen - väldigt gott.

Tom hamn i 5 veckor till
Hemfärden gjorde jag också båtmässigt på min fina Dahon vikcykel som egentligen inhandlades till båten. Dom är så bra att vi cyklar på dom även till vardags. Cyklar på en stig längs vattnet och i den tomma hamnen var det väldigt fint. Hade varit mysigt att ligga där redan nu men ska man få något gjort är det bättre på land. Tids nog...

Från i dag råder sommartid och kvällarna har begåvats med en ljus timme till huxflux. Håller vi oss på benen ska den timmen ägnas båten. Hade tänkt ha det mesta av botten slipad och klar till nästa helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar