söndag 16 mars 2014

Läkemedelsförråd

Har i dag gjort i ordning det mesta av läkemedelsförrådet. Vi kommer att ha med oss precis samma saker som vi brukar ha på alla semesterseglingar.

Det enda vi lägger till nu är en speciell nessesär till grab-bagen. I den ligger lite starkare smärtstillande typ morfin, medel mot diarreé, antibiotika som är bra vid elaka magbakterier och hudinfektioner. Dessutom la jag i lite extra sjösjuketabletter.

Läkemedel vi har ombord för övrigt är uppdelade i två  större nessesärer.
Den ena är för infektioner och smärta. Har med mig antibiotika för hud- luftvägs- och urinvägs-infektioner. Dessutom ett antibiotika som är bra vid djurbett.
I den andra ligger läkemedel för sjösjuka, förkylningar, magproblem, nästäppa, allergichocker och lite annat krafs
I den röd-vit-randiga säcken ligger sårvårdsutrustning med sårtvätt, kompresser, lindor, plåster, suturmaterial, kirurgtape, halskrage, mitella och sådant.
 I varje nessesär ligger medicinerna i märkta plastpåsar uppdelade efter användningsområde så att de ska vara lätta att hitta även om jag inte är närvarande.

Så här omfattande blir läkemedelsförrådet gärna hos en som kan skriva ut sina egna mediciner. Det är så förargligt att behöva uppsöka ett apotek bara för en enkel urinvägsinfektion tex. Ibland är man ju flera dagar från närmaste större ort. Bäst att ha allt ombord från början alltså!

I dag har jag också tvätta det stora sittbrunnstältet men det behöver nog en omgång shipshape det med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar