fredag 26 december 2014

Ho-ho i julstugan...

... det blev visst ett abrupt slut där i november. Och det blev det för att månaden var så  erbarmligt trist med regn, regn, och mer regn. Mörker och ingen kyla. Vi tog oss superkorta sträckor (för motor) bla till varvet för att byta olja och annat som inte är så upphetsande att skriva om.
Men vi bodde ombord och hade våra fredagsmyskvällar med vänner som vanligt.
Den 30 november tog vi upp och för första gången tyckte jag att det var helt ok. Ville bara göra annat på helgerna än att sitta inregnad i en båt. Hon var nästa helt ren under. Det lönar sig att växla mellan salt och sötvatten så mycket som vi gjort i år - Nordsjön och Holländska kanaler har olika organismer.

Så här blank vill man ju ha isen!
Nu är det jul och kylan har kommit. Isarna börjar bygga på sig och vi har tagit en premiärtur på långfärdsskridskorna. Tyvärr ligger det några cm fastfrusen snö på isen så det är inte så lättåkt.
I morgon tror vi att vi kan starta säsongen på någon lite större sjö - Ekoln ligger fortfarande öppen. Och solen lyser äntligen sedan några dagar.

I dag ska vi faktiskt ner till båten och hämta lite saker vi har kvar. Katten Alfreds päls längtar efter sin borste och jag fick bara med mig en av mina sandaler (vi ska till Kap Verde i januari). Och det fina ullunderstället hoppas jag hitta där också så jag kan ha det på under morgondagens skridskotur.

Det är -11 grader ute så snart ligger vår fjärd också. Då har vi bara 5 minuters promenad med skridskorna under armen till iskanten. Vi bor bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar